lördag 12 januari 2013

Älska mig mest då jag förtjänar det minst

"Älska mig mest då jag förtjänar det minst" sade någon på Korppo filosofidagarna i somras i en diskussion om kärlek. Så jäkla sant, men väldigt svårt gjort. Människor som behöver mest kärlek är de som är jobbigast. Man själv är jobbigast då man behöver kärlek mest. Det är ett hårt jobb att fyllas av kärlek för någon som ter sig notbjudande. Det är svårt att inte slås ned av andras hårda ord och oförstående miner. Människor man älskar är de som kan såra en mest, och då de gör det för det händer är det lätt att bli offensivt defensiv istället för att visa sina sårade känslor. I alla fall för mig. Sen när det är dags att visa sin sårbarhet är det som att dra ut i krig, man känner sig utelämnad som ett litet barn som står inför att få stryk. Bara för att man vill säga nåt som känns viktigt och angeläget, eller inte bara utan just därför att det är något viktigt och angeläget. Ska man någonsin lära sig att det inte är så farligt?

4 kommentarer:

 1. Det är viktigt att visa sig sårbar! Först då kan man lära sig något, t.ex. att lita på folk. Inget förtroende kan riktigt bildas mellan två om den ena alltid är beredd att fightas, har taggarna ut. Det tog länge för mig att lära mig det här, no worries. Skulle alltid spela att jag är "så jäävla självständig" och oberoende av nån viss typ, skulle alltid låtsas att jag hade "råkat komma" eller nåt sånt där dumt fast jag helt klart hade kommit bara för att få se nån jag var kär i.
  Men det är sant att man kan bli utnyttjad för att man har "visat sig blödig" och förklarat sin kärlek för nån. Men på riktigt, då är ju karln ett asshole ändå. Så it's a win-win situation att ge ut av sig själv och visa sig sårbar. Go for it bara!

  SvaraRadera
 2. Nå jåå, ibland är det inte karlar det handlar om. Och även om det är så är assholynessen inte alltid helt entydig. Folk fattar inte alltid bara vad dom sagt/gjort och så måste man säga och vänta och se om dom fattar när man väl sagt nåt...Höhö, men sant, sant sårbarhet out in the open är rätt sätt, fast fittigt ibland.

  SvaraRadera
 3. Nå, det var dumt att mig att genast ta för givet att inlägget på hade med "karar" att göra ;) Klart det gäller för alla mänskor. Men det är svåra saker det här, hur som helst. Lätt att säga hur man ska göra, svårt att göra.

  SvaraRadera